Rabarberkaka med kesella och smultopping.
Recept:
500 g rabarber (+ 3 msk socker, 1 msk potatismjöl)
1,5 dl socker
125 g smör
2 dl idealmjöl
2 ägg
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
125 g kesella (halva förpackningen)
smultopping:
0,5 dl havregryn
1,5 dl Idealmjöl
1 dl strösocker
90 g smör
Sätt ugnen på 175 grader. Skala rabarber, skär den i tunna skivor och blanda med 3 msk florsocker och 1 msk av potatismjöl.
Vispa ihop rumstempererat smör, socker och vaniljsocker. Addera sedan äggen, ett i taget och fortsätt vispa. Till sist addera kesella och mjölet blandat med bakpulvret. Bred ut smeten i en smord och bröad form (30 cm) och lägg rabarber ovanpå. Smuldegen: Smält smöret och blanda med resten av ingredienser. Smula över kakan.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 - 40 minuter.
Ser så himla gott ut!